vineri, 20 iulie 2007

Zodiac (2007)

Trebuie să mărturisesc că înainte să merg la cinema să văd Zodiac (2007), am încercat să copii acelaşi film de pe reţea. Aşa că din greşeală m-am uitat atunci la The Zodiac (2005), o panaramă de film, foarte prost realizat (nu-i de mirare că e notat cu 5 pe www.imdb.com). Noroc că a insistat prietenul meu să vedem Zodiacul din 2007, că rămpsesem cu ideea că o să văd aceleaşi crime filmate în secvenţe şi nimic artistic, educativ, sau măcar moralizator la urmă.
Ei bine, subscriu la nota (mare) 8 dată filmului de către acelaşi site, întrucât e cu mult mai de calitate decât precedenta ecranizare după fapte reale.

Regizor : David Fincher

Distribuţie : Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards

Gen : crimă, dramă, thriller

Durată : 158 minute

Limba : engleză

Povestea : Între 1960-1970 un criminal în serie terorizează San Francisco. Acesta comite crime după care trimite mesaje încriptate către redacţiile ziarelor cerând publicarea lor. Rezolvarea cazului ajunge să fie o obsesie pentru atât pentru poliţişti cât şi pentru ziarişti, mai ales pentru Robert Graysmith care scrie şi o carte despre acest caz. Însă, oricâte dovezi se găsesc împotriva unui individ, toate sunt circumstanţiale, astfel că acesta rămâne în libertate.

Impresii : Un film bine realizat care te ţine în suspans până în ultimul moment (mai ales dacă nu ştii povestea reală) sperând că o să-l închidă pe criminal. E normal ca spectatorul să vrea să vadă cum răul este pedepsit şi binele învinge. Mi-a plăcut că filmul nu insistă pe aspectele morbide (ca celălalt film) ale crimelor,ci numai le trece în revistă la început, după care se trece la analiza datelor, pe psihologia criminalului.

Nota mea : 8

Niciun comentariu: